Wat is Digital Marketing?

Tegenwoordig heeft iedereen het over Digital Marketing. Maar wat is dit nu precies en waar bestaat het precies uit? In dit artikel laat ik jullie precies zien uit welke verschillende onderdelen Digital Marketing bestaat en hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Wanneer je een eigen website of webshop hebt wil je natuurlijk dat je zoveel mogelijk bezoekers krijgt. Helaas gaat dit niet vanzelf. Net als bij gewone offline marketing moet je bij een website of webshop ook gebruik maken van marketing; Digital Marketing!

Hiervoor moet je ook vaak geld en tijd investeren. Het grote voordeel van online marketing ten opzichte van offline marketing is dat je vrijwel alles kunt meten. Bijvoorbeeld wie jouw pagina’s hebben bezocht, hoe vaak en op welke onderdelen ze geklikt hebben. Deze data kun je vervolgens gebruiken om precies de juiste marketingactiviteiten uit te voeren die het meest effectief zijn.

In de paragraaf hieronder bespreek ik het Digital Marketing model dat bestaat uit alle elementen binnen de online/digital marketing en hoe ze in verhouding tot elkaar staan.

De Website, Webshop of App

Centraal binnen de Digital Marketing staat de website , webshop of App. Dit is de plek waar de bezoekers een aankoop doen, een formulier invullen of iets downloaden. Wanneer de bezoekers één van deze acties doen dan noemen we dit een conversie.

Conversie

Het doel van iedere website, webshop of App is het maken van conversie. Iedereen wil graag dat zijn/ haar website, webshop of app zoveel mogelijk bezoekers ontvangt die iets kopen. Het is ook mogelijk dat de doelstelling van een website, webshop of app niet een verkoop is, maar het realiseren van ingevulde formulieren of misschien alleen een bezoek op de website. Ook dit noemen we dan een conversie. Maar in de meeste gevallen is het maken van omzet toch wel het uiteindelijke doel van iedere website/ webshop / app.

Digital Marketing kanalen

Om bezoekers te ontvangen op de website/ webshop/ app is het belangrijk dat de website toegankelijk is via Digital Marketing kanalen. Dit kan via Google, AdWords advertenties, Social Media, E-mail marketing, andere websites maar ook als bezoekers direct het webadres (URL) ingeven in de browser. Door deze Digital Marketing kanalen komen de bezoekers naar de website, webshop of App.

De Website, Webshop of App

Op het moment dat de bezoekers op de website komen wordt elke stap gemeten en opgeslagen. Vaak gaat dit door middel van Google Analytics. Er wordt uiteraard bekeken van welk Digital Marketing kanaal de bezoeker komt, hoe vaak de bezoeker al langs is geweest op de website en hoe lang de bezoeker op de website blijft. Verder worden er nog tientallen andere statistieken bijgehouden door Google Analytics. Deze statistieken zijn essentieel voor meten en bijsturen van het Digital Marketing proces.

Nu we de belangrijkste elementen binnen Digital Marketing in kaart hebben gebracht
kunnen we gaan meten en bijsturen.

ROI Analyse / Click Analyse

Op basis van de conversie en de statistieken die we vanuit de verschillende Digital Marketing kanalen hebben ontvangen kunnen we nu uitlezen welk Digital Marketing kanaal het meeste rendement geeft. Onze Analytics geeft precies aan hoeveel omzet we hebben ontvangen uit ieder Digital Marketing kanaal en wat de opbrengst per klik is geweest. Deze statistiek kunnen we vergelijken met de kosten van elk Digital Marketing kanaal.

Conversie Optimalisatie

Op basis van de prestaties van de website, webshop of app en de huidige ROI en klikken kunnen we nu gaan werken aan een optimalisatie van de website om de prestaties (conversie) te verbeteren. Bij Conversie Optimalisatie gaan we bepalen welke aanpassingen we moeten doen aan de website en de Digital Marketing kanalen om meer rendement uit de website te krijgen.

User Experience/ Usability /On-page SEO

Op basis van de prestaties van de website/ webshop/ app worden de juiste aanpassingen gedaan en de juiste testen uitgevoerd om de prestaties en conversie te meten en te verbeteren. Men kan AB-testen uitvoeren om verschillende varianten van een pagina te testen. Men kan ook de juiste zoekwoorden in een pagina verwerken om hierdoor het aantal bezoekers via Google te verhogen.

User Experience/ Usability /On-page SEO

Welke factoren moet je nu in de gaten houden binnen Analytics. Op welke indicatoren moet je nu sturen om maximaal rendement uit de website, webshop of App te halen? Dat ga je bepalen bij de Key Performance Indicators. Zo kun je bijvoorbeeld het aantal bezoekers op de websites bijhouden, de bounce rate of de gemiddelde tijd op de pagina. Elke factor geeft je een indicatie of de conversie omhoog of omlaag gaat. De Key Performance Indicators zijn dus de factoren die je op de website in de gaten moet houden.

Digital Strategie

Dan blijf nu de Digital Strategie over binnen de Digital Marketing. Normaal gesproken is de strategie iets waarmee men moet beginnen. Nu alle statistieken en prestaties van de website, webshop of App bekend zijn kunnen we een strategie maken. Men kan uiteraard ook een strategie maken alvorens de website, webshop of App live gaat of als er al een aantal statistieken bekend zijn.