Het Gratis Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Programma

In dit programma leer je hoe jouw website hoger in Google komt. Welke zoekwoorden zijn belangrijk voor jouw website en hoe kom je dit te weten? Zijn dit ook de zoekwoorden waar veel mensen op zoeken? Passen deze zoekwoorden wel goed bij jouw doelgroep? Dit zijn vragen die we gaan beantwoorden binnen dit programma. Als we de beste zoekwoorden hebben gevonden gaan we deze op de juiste plaats in de website plaatsen.

HOGER IN GOOGLE MET EEN SEO GEOPTIMALISEERDE EN RELEVANTE WEBSITE

Hoe kom je hoger in Google? Tegenwoordig is een goed geoptimaliseerde website niet meer zo relevant als het ooit was. In de video van Rand Fishkin is SEO een kwestie van een hele goede en inspirerende website die de bezoeker aanspreekt. Google kijkt naar belangrijke elementen die aangeven of bezoekers lang genoeg op jouw website blijven, meerdere pagina’s bezoeken en voldoende divers zijn. Een website maken die (alleen) Google mooi vindt werkt helaas niet meer. Is het dan ook niet meer nodig om een “klassiek” SEO onderzoek uit te voeren? Nee, klassieke SEO is de fundatie van iedere website. Als jouw website bestaat uit de juiste zoekwoorden, technisch geoptimaliseerd is en voldoende gepromoot is via externe links (backlinks) heb je de juiste fundering voor jouw website. Als de content mensen aanspreekt betekent dit dat ze lang genoeg blijven en hierdoor zal je hoog scoren in Google. Begin nu hieronder met het SEO Onderzoek.

Start nu met het Gratis SEO Programma!

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO) DEEL 1: BRAINSTORMEN VOOR ZOEKWOORDEN.

Optimaliseer de website voor zoekwoorden die jouw bezoekers gebruiken in Google. Als je een eigen website maakt gebruik je ook vaak eigen termen en wellicht vakjargon. Maar helaas is dit niet de taal die de bezoeker spreekt. Om de juiste zoekwoorden te vinden en te verwerken in de website gaan we eerst een lijst maken van 20 sterke zoekwoorden. In deze video laat ik zien hoe je tot de eerste 20 beste zoekwoorden komt voor jouw website.

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO) DEEL 2: ZOEKWOORDEN VERRIJKEN EN UITBREIDEN.

In de eerste video hebben we een lijst gemaakt van de 20 beste zoekwoorden. Deze zoekwoorden zijn volgens jou de zoekwoorden die de bezoekers van jouw website gebruiken. In deze video gaan we eens kijken of er inderdaad veel mensen zoeken op deze zoektermen en of ze trendgevoelig zijn. Op basis van de zoekwoorden die het beste scoren en die het beste passen bij jouw doelgroep gaan we kijken welke zoekwoorden Google nog meer adviseert om te gebruiken.

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO) DEEL 3: INTERNE ANALYSE, HOE SCOORT JOUW WEBSITE.

Nu we een set met goede zoekwoorden hebben is het tijd om eens te kijken hoe onze eigen website scoort in Google op deze zoekwoorden. We gaan kijken of onze eigen website weergegeven wordt in Google op de zoekwoorden en welke pagina van de website naar voren komt in Google. Het is erg interessant om te zien waarom de eigen pagina wordt weergegeven. Welke elementen van de website kunnen we verbeteren voor en nog hogere score?

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO) DEEL 4: EXTERNE ANALYSE, HOE SCOORT DE CONCURRENTIE.

Na de interne Analyse gaan op basis van de gekozen zoekwoorden eens kijken welke pagina’s er op de eerste, tweede en derde positie van Google staan en waarom? We kijken op dezelfde wijze naar de best scorende pagina’s zoals we kijken naar onze eigen pagina. Nu komen er duidelijke verschillen naar voren en zal het duidelijk worden waarom onze pagina niet op nummer 1 staat. We kunnen leren van de top 3 in Google en er is waarschijnlijk werk aan de winkel!

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO) DEEL 5: ON-PAGE SEO.

Nu we de beste zoekwoorden hebben gevonden voor onze website moeten we ze op zo’n efficiënt mogelijke wijze in onze webpagina verwerken. Door de zoekwoorden in de juiste hoeveelheid in op de juiste plekken in de pagina te verwerken heeft dit een positief effect op de vindbaarheid van je pagina. Kijk nu naar deze video.

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO) DEEL 6: SEO EN TECHNIEK.

In dit deel van het SEO Programma gaan we dieper in op de techniek. Het is belangrijk dat jouw website goed geprogrammeerd is en snel genoeg is. Google biedt heel veel gratis tools waarmee je kunt zien hoe goed Google jouw website kan indexeren. De adviezen die Google geeft moet je opvolgen zodat het indexeren makkelijker gaat en de website stijgt in de Google Ranking. Een van de belangrijke tools die we gaan behandelen is Google Search Console.

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO) DEEL 7: LINKBUILDING EN LINKBAIT.

In dit deel van het SEO programma gaan we dieper in op Linkbuilding en Linkbait. Linkbuilding is datgene wat Google zo succesvol heeft gemaakt. Het is een link vanuit andere websites naar jouw website. Hoe meer backlinks je verzameld van belangrijke websites die overeenkomen met jouw website, hoe hoger je in Google komt te staan. Tot slot laten we zien hoe je makkelijk actuele onderwerpen kunt vinden binnen jouw branche waardoor je actuele blogs kunt schrijven met een hoge nieuwswaarde. We noemen dit linkbait.

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Deel 8: SEO Analytics

Meten is weten. Welke Analyse-Tools kun je nu precies installeren om de SEO activiteiten van jouw website het beste te meten. Er zijn heel veel verschillende en goede meetinstrumenten. Deze meetinstrumenten zijn zowel gratis als betaald. In deze video laat ik een aantal gratis must-have tools zien. In de beschrijving van de video heb ik ook alle analyse-tools gezet die ik in dit programma gebruikt heb.

Hoog in Google, niet door SEO!

SEO is een methodiek die ervoor zorgt dat Google jouw website beter kan indexeren. Het geeft geen garantie voor een hoge positie in Google. Dit hangt helemaal af van de relevantie van jouw pagina's en het aantal relevante bezoekers op jouw website.

Blijf de prestaties meten.

Nadat het SEO proces is afgerond is de klus helaas niet geklaard. Het is belangrijk dat je steeds blijft meten en bijsturen. Kijk goed naar Google Analytics en Google Search Console voor de prestaties van jouw pagina.